Tempo950x100

Tempo300x100

Україна нагодує свининою грузинську армію

Україна нагодує свининою грузинську армію

Глава оборонного відомства Леван Изорія пояснив цей крок дефіцитом відповідної продукції від грузинського виробника, пише УНІАН.

За його словами, проблему окреслив діючий постачальник, який письмово звернувся до Міноборони. «Постачальник звернувся з листом до міністерства про те, що на ринку спостерігається дефіцит грузинської продукції, і існують великі ризики з точки зору безперебійного постачання грузинської армії. Це тема не тільки постачання, а й безпеки країни. Щоб оминути ці ризики, ми прийняли адекватне рішення», — заявив Изорія.

Слід зазначити, що з ініціативи екс-міністра оборони Тінатін Хідашелі з 2015 року грузинська армія забезпечувалася виключно продукцією місцевого виробництва.

За неофіційними данними, Міноборони Грузії вже уклало контракт про постачання м’яса з українською компанією на суму 1,64 мільйонів доларів. Примітно, що в першому кварталі 2017 року Грузія стала головним імпортером української свинини. У січні-березні в Грузію вирушило близько 78% від загальної кількості експортованого м’яса — вартість цієї продукції склала 2,8 мільйона доларів.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-nahoduye-svynynoyu-hruzynsku-armiyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати