Tempo950x100

Tempo300x100

Україна намагається відновити експорт курятини в ЄС

Україна намагається відновити експорт курятини в ЄС

У рамках урядової делегації фахівці Держпродспоживслужби у Брюсселі беруть участь у зустрічах із представниками Генерального директорату з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Європейської Комісії (DG SANTE) з метою врегулювання питання запровадження торговельних обмежень щодо України у зв’язку з реєстрацією спалаху пташиного грипу на території Вінницької області. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Так, з метою врегулювання питання введення Європейським Союзом експортних обмежень щодо України у зв’язку з реєстрацією грипу птиці у Вінницькій області українська делегація проведе переговори з Єврокомісаром з питань сільського господарства  DG SANTE Я.Вочеховським та Директором з питань міжнародної співпраці DG SANTE М.Хадсоном. Зазначені зустрічі сприятимуть представленню спеціалізованих аргументів української сторони для досягнення позитивного рішення Єросоюзом щодо якомога швидшого зняття зазначених обмежень та застосування принципу зонування до місць спалаху пташиного грипу.

Також зазначимо, що 27 січня 2020 року відбувся черговий раунд переговорів фахівців Держпродспоживслужби з представниками DG SANTE у форматі аудіо-конференції. Під час перемовин піднімалося питання застосування принципу зонування у контексті реєстрації спалаху пташиного грипу на території Вінницької області. Було досягнуто домовленості, що Україна представить свою модель регіоналізації та зонування щодо грипу птиці.

Крім того, всім українським торговельним партнерам, у тому числі Європейській Комісії, Держпродспоживслужба направила листи щодо проведених заходів з локалізації та ліквідації спалаху грипу птиці у Вінницькій області.

Переговорний процес триває.

Нагадаємо, 18 січня спалах пташиного грипу зафіксували у фермерському господарстві на Вінниччині. 

Це стало підставою для призупинення ввезення української курятини в європейські країни. Таке рішення Єврокомісія прийняла 22 січня, чим дуже здивувала українських посадовців. У Держпродспоживслужбі пояснили, що між Україною та ЄС були попередні домовленості не перекривати торгівлю через локальні спалахи пташиного грипу, які з початку року були в ЄС.

У Міністерстві економічного розвитку заявили, що сподіваються на адекватний діалог, оскільки такі дії ЄС підривають довіру в партнерські відносини між сторонами.

Зазначимо, що через спалах пташиного грипу Держпродспоживслужба застерегла українців від купівлі м’яса птиці на стихійних ринках.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-namahayetsya-vidnovyty-eksport-kuryatyny-v-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати