Tempo950x100

Tempo300x100

Україна нарощує експорт бобових

Україна нарощує експорт бобових

Українські аграрії взялися розширювати зернобобові поля – в 2018 році площі під цей вид сільськогосподарських культур зросли до 568 тисяч гектарів. Про це свідчать дані Держстатистики. Тоді як рік тому бобові поля займали 477,6 тисяч гектарів української землі, пише agro-business.com.ua.

Головним каталізатором розвитку бобової галузі в Україні є ринок збуту. Нині, кажуть експерти галузі, попит на бобові на світовому ринку перевищує пропозицію.

«Світ є білково-дефіцитним, а бобові культури мають найвищий вміст рослинного білку з усіх інших рослинних продуктів. Відповідно, бобові значно дорожче коштують, за зернові культури. Отже виручка з одного гектару може бути в рази вищою», – розповідає економіст інвестиційного відділу ФАО Андрій Ярмак.

За словами Ярмака, лише у 2017 році експорт бобових зріс на 64% і приніс Україні 193 мільйони доларів. А за 7 місяців 2018 року виробники експортовали зернобобових культур в обсязі 291,4 тон на суму 71 мільйон доларів США. Порівняно з аналогічним періодом в 2017 року експорт зернобобових культур виріс на 16,1%.

Має галузь вирощування зернобобових і свої проблемні нюанси. Так, перший з них – закупівля бобів. Друга проблема – це збір бобів. Виявляється, в Україні є одиниці фермерів які володіють технікою для збору бобових. Інші – прибирають врожай руками. За таких умов значна частка посівних площ залишається незібраною.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-naroshchuye-eksport-bobovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати