Tempo950x100

Tempo300x100

Україна нарощує експорт яловичини

Україна нарощує експорт яловичини

Так, в період січня-липня український експорт свіжої та охолодженої яловичини склав 64 мільйони доларів. При тому, що за ті ж сім місяців минулого року, експортна виручка від реалізації цього виду м’яса склала лише 30 мільйонів доларів, інформує hyser.com.ua

Як повідомили в українському Клубі аграрного бізнесу, загалом за 2016 рік свіжої та охолодженої яловичини було продано на зовнішні ринки на суму 82,8 мільйонів доларів. Експерти зазначили, що якщо в цьому році така тенденція експорту збережеться, то до кінця року виручка від нього перевищить торішні показники.

Повідомляється, що в поточному році імпортерів більше цікавили постачання замороженої яловичини. Частка такого виду продукції становила 74% від загального обсягу експорту яловичини. Якщо говорити про експортну виручку, то поставки замороженого м’яса зросли в 2,7 разу – до 42,3 мільйона доларів.

За даними експертів Клубу аграрного бізнесу, близько 80% від загального обсягу експорту було направлено в країни СНД. Найбільше української яловичини закупили Білорусь – 40%, Азербайджан – 22% і Казахстан – 16%. Близько 16% від загальної частки експорту припало на країни Азії, Іраку, Грузії та Єгипту.

Експерти відзначають, що в Україні намічається тенденція зростання експорту живої худоби. Так, за перші 7 місяців поточного року експортна виручка від реалізації живої худоби склала близько 18 мільйонів доларів, що на 20% більше, ніж в аналогічний період 2016 року. Головними імпортерами худоби стали Ліван – 35%, Азербайджан – 24,4% і Йорданія – 18,4%.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-naroshchuye-eksport-yalovychyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати