Tempo950x100

Tempo300x100

Україна нарощує присутність на міжнародному ринку часнику

Україна нарощує присутність на міжнародному ринку часнику

У результаті тільки за перші 3 місяці поточного сезону країна експортувала трохи менше цієї продукції, ніж за весь сезон-2016/17, повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Так, за липень-вересень п. р. Україна відвантажила на зовнішні ринки 180 тонн часнику, тоді як за весь попередній сезон українським компаніям вдалося експортувати всього 197 тонн цієї продукції.

Таким чином, з початку сезону експорт українського часнику зріс на 29% порівняно з аналогічним періодом роком раніше. За словами аналітиків ринку, це стало можливим, насамперед, завдяки активному попиту ЄС. Так, за липень-вересень поточного сезону Україна відвантажила на ринок Євросоюзу 138 тонн часнику, що в 3,3 рази перевищує показник за такий же період сезону-2016/17. Однак варто додати, що поки українські постачальники не вичерпали повною мірою квоти на безмитний експорт часнику, надані ЄС.

Тим не менш, незважаючи на помітне збільшення експорту часнику, Україна все ж залишається нетто-імпортером цієї продукції. Так, за 3 місяці сезону-2017/18 на український ринок було завезено 512 тонн часнику, причому 92% цих обсягів імпортувалося з Китаю.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-naroshchuye-prysutnist-na-mizhnarodnomu-rynku-chasnyku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати