Tempo950x100

Tempo300x100

Україна наторгувала 100 мільйонів доларів на овочах

Україна наторгувала 100 мільйонів доларів на овочах

Українські фермери на 34,3% збільшили експортну виручку від реалізації за кордон свіжих і перероблених овочів, картоплі та бобових культур протягом 7 місяців 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Про це повідомляє Секретаріат з підтримки експорту української продовольчої та аграрної продукції.

Так, протягом цього періоду Україна отримала $110 млн від реалізації цієї продукції на експорт. Різке збільшення експорту відбулося в категорії бобових культур, сезон реалізації яких у поточному році почався раніше звичайного.

Якщо в минулому році перші великі партії бобових були експортовані тільки в серпні, то в цьому експортувати продукцію українські виробники і трейдери почали вже в червні. Приріст експорту цієї категорії склав майже $15 млн. Також відчутно, на 16% і майже на $10 млн, збільшилася виручка від реалізації сушених бобових культур.

Значним було зростання експорту заморожених овочів, які були вивезені майже вдвічі більше, ніж рік тому за перші 7 місяців. Приріст експортного виторгу по цій категорії склав $2,1 млн.

Фахівці пояснюють зростання експорту заморожених овочів різким збільшенням кількості підприємств, що займаються заморожуванням овочів, ягід і фруктів внаслідок різкого збільшення виробництва малини в Україні.

Крім того, в 3,7 рази збільшився експорт капусти, що додатково забезпечило майже $1 млн експортної виручки. Найсуттєвіше зменшення виручки сталося з картоплі і томатах на $0,9 млн і $1,3 млн, пише UBR

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-natorhuvala-100-miljoniv-dolariv-na-ovochah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати