Україна не збавляє темпів експорту курятини в ЄС

Україна не збавляє темпів експорту курятини в ЄС

Україна тримає позицію лідера в списку основних постачальників курятини в ЄС, передає УНН з посиланням на статистичну звітність Європейської комісії.

За перші 4 місяці поточного року Україна поставила Європі 43,3 тис. тонн курятини. Це – на 11,9% більше, ніж в січні-квітні 2018 року.

Сьогодні Україна – в трійці лідерів з експорту м’яса птиці в ЄС. Перше і друге місце посідають Таїланд і Бразилія відповідно.

За 4 місяці 2019-го країни експортували 113,3 тис. тонн і 109 тис. тонн м’яса птиці відповідно. Зростання експорту таїландської курятини в ЄС становило 11,2%, бразильської – 23%.

Нагадаємо, за прогнозами німецьких експертів, в 2019-у Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.

У минулому році вітчизняні експортери курятини забезпечили Україні 500 млн доларів валютної виручки, з них 450 млн доларів – частка агрохолдингу Юрія Косюка “Миронівський хлібопродукт” (МХП), який є головним виробником і експортером в країні. Компанія здійснює 88,2% всіх зовнішніх поставок м’яса птиці на міжнародні ринки.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-ne-zbavlyaye-tempiv-eksportu-kuryatyny-v-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати