Tempo950x100

Tempo300x100

Україна перегляне антидемпінгові заходи щодо аміачної селітри з Росії

Україна перегляне антидемпінгові заходи щодо аміачної селітри з Росії

Про це свідчить опубліковане в “Урядовому кур’єрі” повідомлення, передає Інтерфакс-Україна.

Перегляд антидемпінгових заходів ініціювали ПАТ “Азот”, ПАТ “Рівнеазот”, ПАТ “Концерн “Стирол” та ПРАТ “Сєвєродонецьке об’єднання Азот”.

МКМТ також продовжила дію антидемпінгових заходів, застосованих рішенням від 21 травня 2008 року, продовжених і виміряних рішеннями комісії від 1 липня 2014 року і 26 березня 2018 року до прийняття відповідного рішення за результатами цього перегляду.

“Проведення перегляду антидемпінгових заходів у зв’язку із закінченням строку їх застосування доручено Мінекономрозвитку”, – вказується в повідомленні.

Україна в 2008 році ввела антидемпінгові мита щодо російської аміачної селітри на рівні 11,91% терміном на п’ять років для всіх підприємств, за винятком тих, які співпрацювали з ВАТ “Дорогобуж” і МХК “Єврохім”, для яких вони були визначені на рівні 9,76% і 10,78% відповідно.

У липні 2014 року в рамках проміжного перегляду антидемпінгових мит щодо аміачної селітри російського походження МКМТ збільшила їх розмір в три рази – до 36,03% і продовжила термін їх дії на п’ять років. При цьому розмір антидемпінгових мит щодо аміачної селітри виробництва ВАТ “Дорогобуж” збільшено з 9,76% до 20,51%. Для МХК “Єврохім” встановлено значення мит, що і для інших російських виробників – 36,03%.

Строки дії встановлених антидемпінгових заходів щодо російських добрив повинні були завершитися в липні 2019 року.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-perehlyane-antydempinhovi-zahody-shchodo-amiachnoyi-selitry-z-rosiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати