Tempo950x100

Tempo300x100

Україна перейде на загальносвітову класифікацію зерна

Україна перейде на загальносвітову класифікацію зерна

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, пише AgroPolit.com.

За його словами, нововведення не вплинуть на обсяги експорту зерна. Вони просто дозволять змішувати зерно різних класів на портових елеваторах, що призведе до більш повного їх завантаження та зменшення собівартості експортного зерна.

За словами Мартинюка, це питання поділило експортерів на два табори: одні говорили про те, що це погана інструкція. Інші вважали її хорошою.

“Та ми маємо дивитися стратегічно. Ця інструкція — перехідна історія. Змішувати чи не змішувати зерно? За великим рахункуом у нас є 6 класів зерна. А хтось має на елеваторах тримати 6 ємкостей для різних класів. Мені здається, що це безглуздя”, — зазначив він.

І додав, якщо дивитися стратегічно, то потрібно переходити до загальносвітової класифікації зерна.

“А воно всюди ділиться на продовольче і непродовольче. Ціна формується відповідно до рівня протеїну в тій чи іншій партії. Тому ми наразі працюємо над зміною класифікації зерна. Це зміна державного стандарту і досить тривала процедура, але ми її впровадимо і перейдемо нарешті, як і весь цивілізований світ, до іншого розуміння. Тоді зникнуть проблеми змішування чи незмішування”, — підсумував Максим Мартинюк.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-perejde-na-zahalnosvitovu-klasyfikaciyu-zerna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати