Україна подвоїла експорт кавунів

Україна подвоїла експорт кавунів

За останній місяць літа Україна експортувала більше 10 тис. тонн кавунів, тоді як в липні назовні було продано лише 6.5 тис. тонн цієї продукції, повідомляє Інфо-Шувар.

Слід зазначити, що ситуація в поточному сезоні віддзеркалює ситуацію, яка відбувалась із експортом кавуна в минулому сезоні. Мова йде про те, що влітку 2018 року максимальний обсяг кавунів Україна експортувала саме у серпні, тоді як рік тому найбільший експорт було зафіксовано в липні. Сумарний обсяг експорту українських кавунів влітку 2018 та 2017 років майже не змінився, а серед головних покупців лишились Білорусь, Польща та країни Прибалтики.

«Цього року в другий половині липня українські кавуни суттєво подорожчали, звичайно, це не сприяло експорту. Але від початку серпня в нас ціни почали знижуватись, натомість, в сусідній Польщі кавуни навпаки почали дорожчати. Саме завдяки цьому, максимальний обсяг експорту прийшовся на останній місяць літа. До речі, в цьому сезоні є надія на те, що ми вперше за останні 3 сезони покращимо результати зовнішньої торгівлі кавунами, адже експорт триває й у вересні. Рік тому спека знищила урожай «багарних» українських кавунів, тому, у вересні нам нічого було запропонувати зовнішньому ринку», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник аналітичного департаменту «Інфо-Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», максимальна вартість українських кавунів в цьому сезоні була зафіксована в останні дні липня, тоді на гуртових ринках Півдня кавуни пропонувались по 3,7-4,0 грн/кг (0,11-0,12 EUR/кг), а в західних областях ціни сягнули показників 5-6,5 грн/кг (0,15-0,2 EUR/кг). В минулому році ціновий максимум прийшовся а останні дні серпня, тоді на південних гуртових ринках кавун пропонувався по 3-3,5 грн/кг (0,09-0,11 EUR/кг),а на Заході України гуртові ціни формувались в діапазоні 5,5-7,0 грн/кг (0,18-0,22 EUR/кг).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-podvoyila-eksport-kavuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    18 Квітня

    Ціни на фрукти не будуть високими, але все залежить від погоди

    Ukravit запропонував аграріям Програму лояльності

    Виробник горілки “Хортиця” почав випускати мінералку

    Як змінилися ціни на каву, вершки та цукор навесні

    17 Квітня

    У ВР зареєстрували проєкт закону щодо особливостей планування територій, які виникають внаслідок руйнівного впливу війни

    Збільшення прогнозів урожаю сої посилює тиск на ціни, зокрема і в Україні

    На Волині чеські інвестори вирощуватимуть енергетичну тополю

    Українські аграрії потребують підтримки, щоб надалі забезпечувати продовольчу безпеку світу

    В України є стратегічна потреба вирощувати бавовну – Мінагрополітики

    Україна орієнтована на діалог і співпрацю, а не на запровадження обмежень у торгівлі з Польщею – Мінагрополітики

    БІЛЬШЕ НОВИН