Tempo950x100

Tempo300x100

Україна подвоїла експорт кавунів

Україна подвоїла експорт кавунів

За останній місяць літа Україна експортувала більше 10 тис. тонн кавунів, тоді як в липні назовні було продано лише 6.5 тис. тонн цієї продукції, повідомляє Інфо-Шувар.

Слід зазначити, що ситуація в поточному сезоні віддзеркалює ситуацію, яка відбувалась із експортом кавуна в минулому сезоні. Мова йде про те, що влітку 2018 року максимальний обсяг кавунів Україна експортувала саме у серпні, тоді як рік тому найбільший експорт було зафіксовано в липні. Сумарний обсяг експорту українських кавунів влітку 2018 та 2017 років майже не змінився, а серед головних покупців лишились Білорусь, Польща та країни Прибалтики.

«Цього року в другий половині липня українські кавуни суттєво подорожчали, звичайно, це не сприяло експорту. Але від початку серпня в нас ціни почали знижуватись, натомість, в сусідній Польщі кавуни навпаки почали дорожчати. Саме завдяки цьому, максимальний обсяг експорту прийшовся на останній місяць літа. До речі, в цьому сезоні є надія на те, що ми вперше за останні 3 сезони покращимо результати зовнішньої торгівлі кавунами, адже експорт триває й у вересні. Рік тому спека знищила урожай «багарних» українських кавунів, тому, у вересні нам нічого було запропонувати зовнішньому ринку», – коментує ситуацію Тетяна Гетьман, керівник аналітичного департаменту «Інфо-Шувар».

За даними «Інфо-Шувар», максимальна вартість українських кавунів в цьому сезоні була зафіксована в останні дні липня, тоді на гуртових ринках Півдня кавуни пропонувались по 3,7-4,0 грн/кг (0,11-0,12 EUR/кг), а в західних областях ціни сягнули показників 5-6,5 грн/кг (0,15-0,2 EUR/кг). В минулому році ціновий максимум прийшовся а останні дні серпня, тоді на південних гуртових ринках кавун пропонувався по 3-3,5 грн/кг (0,09-0,11 EUR/кг),а на Заході України гуртові ціни формувались в діапазоні 5,5-7,0 грн/кг (0,18-0,22 EUR/кг).

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-podvoyila-eksport-kavuniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати