Tempo950x100

Tempo300x100

Україна поглиблює співпрацю з країнами ЄС у тваринницькій, рибній та лісовій галузях

Україна поглиблює співпрацю з країнами ЄС у тваринницькій, рибній та лісовій галузях

У ході Глобального Форуму з продовольства і сільського господарства, який проходив у Берліні 18-21 січня, відбулася низка зустрічей керівництва Мінагрополітики із керівниками аграрних відомств іноземних країн, у ході яких були обговорені питання поглиблення співпраці у тваринницькій, рибній та лісовій галузях.

Під час зустрічі першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з Міністром сільського господарства Литви паном Бронюсом Маркаускасом та його заступником  паном Роландасом Тарашкявічюсом обговорено основні напрями співробітництва, зокрема, у тваринництві,  розвитку сільських територій, рибному господарстві та земельних відносинах.
«Одним із важливих питань для України є розвиток фермерства та кооперації. Ми готові використовувати  успішний міжнародний досвід. Ми прагнемо стимулювати наших аграріїв до створення кооперативів, навчити їх ефективним бізнес-моделям, що зможе значно підвищити рентабельність їхньої діяльності та галузі в цілому», – прокоментував перший  заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Підсумком зустрічі з Міністром землеробства Латвійської Республіки паном Янісом Дуклавсом стало підписання Програми двостороннього співробітництва Україна-Латвія в галузі агропромислового комплексу на 2018-2019 рр.
«Ця Програма охоплює важливі напрями співпраці у галузях ветеринарії та фітосанітарії, рибного та лісового господарства, науково-дослідного співробітництва, сільського розвитку та зеленого туризму, а також регіональне співробітництво», – сказав перший заступник Міністра.

З Міністром у справах сільського життя Естонії паном Тармо Таммом були обговорені питання в контексті реформування системи управління рибного господарства України та належного впровадження в Україні електронної системи управління.

Крім того, під час зустрічі естонська сторона запропонувала консультативну підтримку щодо розвитку галузі тваринництва та розв’язання проблеми АЧС, малого фермерства, а також розбудови цифрової економіки.

За результатами зустрічі домовлено найближчим часом опрацювати та підготувати до підписання міжвідомчий План дій щодо зміцнення співробітництва на період 2018 – 2023 роки, проект якого передала естонська сторона.

«Ми й надалі будемо поглиблювати наш діалог не лише у консультативно-експертному полі, а й з метою  збільшення показників двосторонньої торгівлі сільськогосподарськими та харчовими товарами», – зазначив Максим Мартинюк.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-pohlyblyuye-spivpracyu-z-krayinamy-yes-u-tvarynnyckij-rybnij-ta-lisovij-haluzyah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати