Tempo950x100

Tempo300x100

Україна поставила найбільшу партію органічної коноплі в історії США

Україна поставила найбільшу партію органічної коноплі в історії США

Замовником органічного насіння став Державний університет Адамса, штат Колорадо (Adams State University in Alamosa, Colorado). Допомогу в організації постачання надавала компанія Reakiro, пише latifundist.com.

За словами комерційного директора компанії Костянтина Полозова, поставка такого обсягу насіння технічної коноплі з України має для Америки історичне значення.
 
«У США вирощування конопель було заборонено ще в 1936 році. При цьому, уряд не розділяв технічну коноплю та марихуану. І лише в 2014 в США вийшов фермерський закон, який дозволяв вирощувати коноплю в дослідницьких цілях. Тоді Adams State University погодив з Міністерством сільського господарства США поставку партії насіння технічної коноплі з Європи. Вперше Управління по боротьбі з наркотиками США (The Drug Enforcement Administration) дало дозвіл на поставку конопель в країну, і це найбільша постачання технічної коноплі за всю історію Америки», — зазначив Костянтин Полозов.
 
За його словами, серед всіх європейських виробників насіння вибрали саме «Арніку», оскільки її насіння найбільш підходили по технічним характеристикам. Крім того, «Арніка» була єдиною компанією, готовою надати якісні насіння у великому обсязі.
 
Поставка здійснювалась літаками з перевантаженням в Німеччині. Зараз насіння проходять серію досліджень в Adams State University. Після цього органічну технічну коноплю планують посіяти в різних штатах країни. Якщо дослідження пройдуть вдало, у США планують розпочати промислове виробництво технічної коноплі.
 
«Зараз з технічної коноплі виготовляють різні екстракти, її активно використовують у фармацевтиці, з конопель роблять суперконденсатори, тканину і багато іншого. Тому, цілком можливо, що співпраця з «Арнікою» не закінчиться на одній партії насіння», — говорить Костянтин Полозов.
 
У свою чергу, в агропромисловій групі «Арніка» кажуть, що поставка насіння в Америку була важливим етапом у розвитку експорту продукції.
 
«Для нас це був цінний досвід, адже вперше ми поставляємо нашу продукцію в Америку, і перший раз використовуємо авіаційний транспорт. Відкривши для себе новий ринок, ми маємо намір розвивати цей напрямок експорту, тому, будемо раді продовжити співпрацю з Adams State University», — коментує провідний спеціаліст з питань логістики та митного контролю агропромислової групи «Арніка» Олександр Бугаєць.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-postavyla-najbilshu-partiyu-orhanichnoyi-konopli-v-istoriyi-ssha
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати