Tempo950x100

Tempo300x100

Україна практично не використовує експортний потенціал на ринку лікарських трав

Україна практично не використовує експортний потенціал на ринку лікарських трав

Про це повідомив директор компанії «Добротрав» Євген Шумейко, пише propozitsiya.com.

За його словами, у 2017 році з України, не зважаючи на поширеність великої кількісті видів ліктрав на своїй території, в 2017 році було експортовано 3700 т лікарських трав на суму близько 200 млн грн (7,3 млн дол) – а це лише 0,02% від всього ринку. При цьому 50-60% всіх продажів розділили між собою 4-6 компаній, 2 з яких є великими посередниками. Сама структура експорту є розбалансованою, бо основну частку займають дикороси, при майже повній відсутності органіки. Це надає конкуренту перевагу США та Європі, оскільки там близько 30% ринку лікувальних трав є органічними. Та й взагалі це тенденція у всьому світі:  робота важка і низькооплачувана, тому кількість заготівельників дикоросів постійно зменшується.

На світовій арені ж найбільшими покупцями є США, Німеччина, Японія. Польща знаходиться на 22 місці, Україна на 56 – імпортує на 3,5 млн дол. А найбільшим експортером з великим відривом залишається Китай. Німеччина на 3 місці, Польща на 9, Албанія експортує на майже 30 млн, Болгарія на 25 млн (15 чи 19 місце), Україна – на 44 місці.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-praktychno-ne-vykorystovuye-eksportnyj-potencial-na-rynku-likarskyh-trav
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати