Україна продовжує активно закуповувати пальмову олію

Україна продовжує активно закуповувати пальмову олію

У поточному сезоні (вересень-червень 2017/18 років) Україна імпортувала 193,3 тис. тонн пальмової олії. Це майже на 20% вище показника аналогічного періоду минулого сезону, коли імпорт склав 161,6 тис. тонн. Обсяг закупівлі цього продукту залишається максимальним за останні п’ять сезонів. Про це повідомляє УкрАгроКонсалт.

За червень 2018 року Україна закупила 19,7 тис. тонн пальмової олії, що більше на 18% порівняно з травнем 2018 року і на 23% більше порівняно з червнем 2017 року.

У поточному сезоні імпорт цього продукту з Індонезії дещо зменшився порівняно з аналогічним періодом минулого року. У цьому сезоні було закуплено 135,6 тис. тонн, а в минулому – 137,8 тис. тонн.

У свою чергу обсяг поставок з Малайзії збільшився майже в два рази (40,4 тис. тонн проти 22,5 тис. тонн).

Зазначимо, що Індонезія поставляє на український ринок 70% всього обсягу пальмової олії, на частку Малайзії припадає 21%, 6% ринку дісталося новому гравцеві – Гондурасу.

Верховна Рада прийняла за основу закон №3871 “Про внесення змін у деякі закони України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів”.
Пальмова олія та її фракції в Україні використовується при виробництві маргаринової продукції, а також кондитерських, хлібопекарських і кулінарних жирів. Прийняття даного проекту закону заборонить його використання.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-prodovzhuye-aktyvno-zakupovuvaty-palmovu-oliyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати