Україна різко збільшила експорт цибулі

Україна різко збільшила експорт цибулі

За інформацією аналітиків EastFruit, експорт ріпчастої цибулі з України за перші два місяці сезону 2018/19 років перевищив минулорічний показник майже в 17 разів і склав 5,7 тис. тонн. Це також було найбільшим показником експорту цибулі за останні сезони для цього періоду року, адже масове збирання пізніх сортів цибулі нового врожаю починається зазвичай тільки в кінці серпня.

Тим не менше, говорити про високі перспективи експорту цибулі з України в новому сезоні поки що передчасно. Справа в тому, що ціни на цибулю в перший тиждень вересня почали динамічно зростати на тлі повідомлень про порівняно невисоку врожайність цибулі в південних регіонах України. Овочівники воліють закладати цибулю високої якості на зберігання, утримуючись від його реалізації, оскільки впевнені, що зможуть взимку і навесні отримати за нього більш високу ціну.

В результаті, рівень оптових цін на цибулю в Херсонській області – головному регіоні-виробнику цибулі України, вже перевищив минулорічний рівень на 5% і досяг $0,15 за кг, хоча ще два тижні тому не перевищував $0,12-0,13 кг. Аналогічна ситуація і на ринку Російської Федерації, де фермери намагаються закласти максимальні обсяги якісної цибулі на тривале зберігання в очікуванні дефіциту якісної продукції в зимовий і весняний періоди.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-rizko-zbilshyla-eksport-cybuli
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати