Tempo950x100

Tempo300x100

Україна та КНР підписали Програму інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі

Україна та КНР підписали Програму інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі

Завдяки роботі представників обох Урядів, 2017 рік має дуже плідні результати співпраці в агросекторі для обох країн. Але маємо ще багато нереалізованих можливостей для співпраці в агрогалузі. Про це зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Третього засідання Комісії зі співробітництва між Урядами України та КНР.

Під час заходу між Міністерством аграрної політики та продовольства України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством комерції Китайської Народної Республіки та Міністерством сільського господарства Китайської Народної Республіки була підписана Програма українсько-китайського інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі.

«Основна мета підписаного документу – зафіксувати пріоритетні напрями українсько-китайського інвестиційного співробітництва в агропромисловому комплексі та ключові механізми і інструменти такої співпраці. Ця рамкова міжурядова угода дасть поштовх бізнесу двох країн для конкретних інвестиційних проектів в агросекторі», – прокоментувала заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Вона розповіла, що протягом двох останніх років товарообіг агропродукцією між Україною та КНР складає понад $ 1 млрд. «Рада відмітити, що за результатами 2017 року, наші сторони змогли досягти дуже важливих результатів для подальшої співпраці. Це підписання Протоколів щодо експорту замороженої яловичини, бурякового жому та соняшникового шроту з України в КНР, вже 27 українських підприємств-виробників молочної продукції отримали право експорту своїх товарів до ринку Китаю», – наголосила Ольга Трофімцева.
За словами заступника Міністра з питань євроінтеграції, український агросектор має значний потенціал стати виробничим хабом для іноземних партнерів. «Великі можливості для нас відкриває ініціатива китайських колег щодо створення Економічного Поясу Великого Шовкового Шляху. Серед інвестиційних напрямів і проектів співпраці в АПК, які можуть бути цікавими китайським партнерам: транспортна логістика, виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, виробництво техніки та інше»,- підкреслила заступник Міністра.
 

Довідка:
Програма українсько-китайського інвестиційного співробітництва охоплює в себе наступні пріоритетні напрями:
– Оптимізація і підвищення ефективності використання земельних ресурсів;
– Розширення логістичних потужностей, виробництва та переробки сільськогосподарської продукції;
– Розширення виробництва техніки та постачання технологій в Україну;
– Зосередження спільних зусиль на модернізації водогосподарських споруд та іригаційної системи України.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-ta-knr-pidpysaly-prohramu-investycijnoho-spivrobitnyctva-v-ahropromyslovomu-kompleksi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати