Tempo950x100

Tempo300x100

Україна та Саудівська Аравія підписали Меморандум про інвестиційне співробітництво в АПК

Україна та Саудівська Аравія підписали Меморандум про інвестиційне співробітництво в АПК

Від імені Уряду України Меморандум підписав Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Міжурядовий документ на законодавчому рівні визначає конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство. Зокрема, Сторони здійснюватимуть обмін інформацією про інвестиційне середовище, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів із зазначенням їхніх потреб, а також наявність інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність у галузі сільського господарства та діючі програми підтримки інвестицій.

«Сільське господарство є ключовою складовою торговельно-економічного співробітництва між нашими країнами, а частка продукції АПК в загальній структурі українського експорту до Саудівської Аравії є найбільшою. Підписання Меморандуму – це можливість розширити наше співробітництво у сфері сільського господарства та відійти від моделі прямих поставок сировини, залучивши інвестиції у вітчизняний агросектор, зокрема в переробну  промисловість. Уряд України готовий надати  відповідне сприяння саудівським інвесторам», – прокоментував Максим Мартинюк.

Довідка:

Експорт сільськогосподарської продукції з України до КСА становить близько 80% від загального обсягу вітчизняного експорту до Королівства. За 9 міс. 2017 року експорт продукції сільського господарства склав 309,8 млн. дол. США. В основному експортувалися:

–  зернові злаки – 254 млн. дол. США;

–  олія – 25,2 млн. дол. США;

–  м’ясо та субпродукти (в основному, м’ясо птиці) – 11 млн. дол. США;

–  яйця птиць – 1,6 млн. дол. США;

–  масло  – 1,7 млн. дол. США.

Обсяг імпорту незначний.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-ta-saudivska-araviya-pidpysaly-memorandum-pro-investycijne-spivrobitnyctvo-v-apk
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати