Україна увійде в ТОП-10 експортерів молочної продукції у світі

Україна увійде в ТОП-10 експортерів молочної продукції у світі

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики Максим Мартинюк, пише Інтерфакс-Україна.

“У нас почало розвиватися тваринництво і, по попередніми статистичними даними, в цьому році ми увійдемо в світові лідери – в десятку експортерів молочної продукції. Наші надої зростають, продуктивність тварин зростає, що є хорошим трендом, який потрібно підтримати в наступному році”, – сказав він.

За його словами, Мінагропрод в 2019 році збереже систему державної підтримки АПК і врахує “помилки, допущені у цьому році.

“Ми змінимо механізми доставки грошей, щоб якомога більше суб’єктів, що працюють в аграрному бізнесі, отримали ці кошти”, – зазначив заступник міністра.

“Ми не задоволені тим, як сьогодні впроваджуються програми державної підтримки АПК, Нам потрібно краще зорієнтувати цю підтримку. Я закликаю, в тому числі асоціації, щоб в наступному році ми зробили кращі механізми адресної підтримки, щоб ми мали більше можливостей в АПК, оскільки наше завдання – робити глибинну переробку (с/г продукції – ред.) в Україні “, – заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Він також нагадав, що українська агропродукція експортується в 190 країн світу, і уряд має намір “відкривати нові ринки”.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-uvijde-v-top-10-eksporteriv-molochnoyi-produkciyi-u-sviti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати