Tempo950x100

Tempo300x100

Україна увійшла до трійки найбільших експортерів волоських горіхів

Україна увійшла до трійки найбільших експортерів волоських горіхів

Про це повідомляє прес-служба УКАБ.

Світовими лідерами з виробництва волоських горіхів є Китай і США. Ці країни займають 50% і 29% світового виробництва горіхів відповідно (у перерахунку на горіхи у шкаралупі). ЄС (сумарно), Чилі і Україна з частками по 5% поділяють третє місце. Україна виробляє біля 110 тис. т горіхів, тобто такий же об’єм всіх країн ЄС-28 разом.

Основним ринком збуту для українських волоських горіхів наразі є ринок Азії, за останні 5 років експорт до ЄС також активно зростає. Основною позицією експорту до країн Європи є волоські горіхи очищені. Поставки цієї продукції за зазначений період зросли на 16% і у 2016 році експорт становив майже 7 тис т, що у грошовому вираженні складає 25 млн дол. США. Таким чином, Україна виступає четвертим найбільшим постачальником горіхів до ЄС, поступаючись лише США, Молдові і Чилі.

«Головною проблемою в експорті волоських горіхів є неоднорідність партій і відповідно їх ціна, – коментує Дар’я Гриценко, експерт аграрних ринків Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». – Більше ніж 90% горіхів вирощується домогосподарствами і потім збираються та формуються у партію для експорту. Такі горіхи є несортовими і значно поступаються за зовнішніми характеристиками тим же американським і чилійським. Для нарощення експорту горіхів необхідно збільшувати площі під промисловими насадженнями, вирощувати сортові горіхи, придатні для подальшої обробки і експорту».

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-uvijshla-do-trijky-najbilshyh-eksporteriv-voloskyh-horihiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати