Tempo950x100

Tempo300x100

Україна вчиться оцінювати продовольчі втрати і харчові відходи в рибному господарстві

Україна вчиться оцінювати продовольчі втрати і харчові відходи в рибному господарстві

Про це повідомили у прес-релізі ФАО.

Глобальний процес щодо скорочення продовольчих втрат і харчових відходів вздовж усього виробничого ланцюжка тепер і в Україні, де цього тижня проходить навчальний тренінг для представників сектору рибного господарства і аквакультури.

Експерти з Департаменту рибного господарства ФАО в Римі (Італія) проводять в Києві семінар для фахівців Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної академії, Національного університету біоресурсів і природокористування, а також Київського національного торгово-економічного університету.

Учасники семінару будуть вивчати нові методики оцінки продовольчих втрат і харчових відходів у секторі рибного господарства і аквакультури. Метою семінару є підвищення кваліфікації серед національних експертів країни, що послужить основою для подальшої роботи Державного Агентства Рибного Господарства України в у вище зазначеній проблематиці.

«Післяпромислові втрати риби є серйозною проблемою, яка постає перед більшістю дистриб’юторів по всьому світу», – розповідає Естер Гаррідо Гамарра, технічний експерт ФАО з рибного господарства. «Для запобігання втрат необхідно якнайкраще зрозуміти причини їх виникнення. Дуже важливо, щоб всі учасники розрізняли глибинні причини втрат, перш ніж перейти до методології оцінки. Тільки таким чином ми зможемо проводити заходи по ефективному та сталому скороченню продовольчих втрат та відходів».

За останні роки тема продовольчих втрат і харчових відходів набуває все більш важливого значення як в державному, так і в приватному секторах глобальних продовольчих систем. У зв’язку з тим, що втрати і відходи впливають на продовольчу безпеку, а також на місцеву і національну економіки, у всьому світі відбуваються безліч ініціатив.

«Наша компанія, як представник соціально відповідального бізнесу і активний учасник ініціативи SAVE FOOD, регулярно робить свій внесок в мінімізацію відходів харчової промисловості», – коментує Ірина Мірошник, керівник компанії Immer Group  «Укрпластик». «Використання інноваційних технологій для виробництва гнучкої упаковки може значно продовжити термін зберігання продуктів і зберегти їх харчову цінність. Важливо зазначити, що завдяки використанню правильної упаковки можна запобігти до 50 відсотків втрат, пов’язаних зі псуванням харчових продуктів».

Скорочення втрат продовольства і харчових відходів є одним з основних стратегічних напрямків діяльності ФАО. Просування сталого рибальства відображено в таких документах як Кодекс ведення відповідального рибальства та Добровільні керівні принципи забезпечення сталого маломасштабного рибальства.

Аналіз стану рибного господарства і аквакультури в Україні, проведений у 2016-17 рр., та консультації з провідними фахівцями у галузі виявили необхідність підготовки групи українських експертів, які зможуть розповсюджувати свій досвід у майбутньому. Мета полягає в передачі технічних знань про втрати і відходи в галузі рибного господарства національним експертам, держслужбовцям і студентам.
 
ПРО ІНІЦІАТИВУ SAVE FOOD (ЗБЕРЕГТИ ПРОДОВОЛЬСТВО)

SAVE FOOD –  глобальна ініціатива щодо скорочення продовольчих втрат і харчових відходів, спрямована на впровадження інновацій, сприяння міждисциплінарного діалогу і стимулювання дискусії з метою пошуку рішень щодо скорочення втрат і відходів вздовж усього виробничого ланцюжку «від поля до вилки». ФАО і компанія “Мессе Дюссельдорф” налагоджують співпрацю з донорами, двосторонніми та багатосторонніми установами та фінансовими інститутами і приватними партнерами, в тому числі з пакувальної промисловості, з метою розробки та здійснення програми по скороченню обсягів продовольчих втрат і харчових відходів.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-vchytsya-ocinyuvaty-prodovolchi-vtraty-i-harchovi-vidhody-v-rybnomu-hospodarstvi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати