Tempo950x100

Tempo300x100

Україна входить до десятки світових лідерів виробників зерна

Україна входить до десятки світових лідерів виробників зерна

Про це він заявив під час Всеукраїнського громадського форуму «Відкритий діалог».

«Минулого року Україна зібрала понад 70 мільйонів тон зерна. Це – наш абсолютний рекорд. Ніколи до цього Україна не збирала такий врожай. Колгоспна система радянських часів навіть мріяти не могла про такі показники», – зазначив Петро Порошенко.

Він підкреслив, що Україна стабільно входить до десятки найбільших світових виробників зерна і до трійки найпотужніших його світових експортерів.

«Зараз, я на цьому професійно наголошую, є всі можливості аби суттєво збільшити нашу частку на світовому ринку зерна. Я казав, що щорічно кількість населення Землі збільшується на 80-90 млн людей за рік. І усі хочуть їсти.  Ми маємо абсолютно чіткі перспективи нашого руху вперед», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також зазначив, що минулого року Україна з’явилася у  десятці  найбільших світових постачальників молочної продукції та традиційно займає перше місце з експорту соняшникової олії. Україна забезпечує більше половини її світового експорту. При цьому Петро Порошенко підкреслив, що в експорті АПК зростає частка переробленої продукції. «Ми впевнено опановуємо європейський ринок завдяки Угоді про асоціацію та зону вільної торгівлі»,- наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що прибутковість агропромислового комплексу напряму буде відображатися у реалізації соціальних проектів безпосередньо на селі, зокрема таких як будівництво амбулаторій та закупівля автомобілів для них.

«Прибутковість агропромислового комплексу через механізм децентралізації буде втілюватися у вагомі соціальні проекти на селі. Зараз триває будівництво близько п’ятисот амбулаторій. І для них вже закупили автомобілі. Але це лише частина великого проекту із розвитку сільської медицини», – сказав Президент.

Перегляди: 11
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-vhodyt-do-desyatky-svitovyh-lideriv-vyrobnykiv-zerna
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати