Tempo950x100

Tempo300x100

Україна відмовиться від добрив з Росії

Україна відмовиться від добрив з Росії

Кабмін прийняв рішення заборонити ввезення на територію України сульфату амонію і суміші нітрату амонію з карбонатом кальцію, які виготовляються в Російській Федерації. Ці два види добрив поповнять список товарів з РФ, які не можна буде ввозити на митну територію України до 31 грудня 2018 року.

У 2017 році, заявка українських аграріїв на сульфат амонію з Росії склала 50,6 тисяч тонн, що на думку експертів може бути задоволено за рахунок імпорту з Білорусі та, частково, за рахунок вітчизняного виробника. За останні три роки Україна імпортувала з Росії понад 2,4 мільйона тонн азотних мінеральних добрив, загальна вартість яких склала 513,4 мільярдів доларів США. Відзначимо, що це 70% від загального імпорту добрив в Україну.

На території України розташовано шість заводів з виробництва добрив. Два заводи («Сєвєродонецьке об’єднання«Азот» і «Концерн Стирол») не працюють у зв’язку з тим, що розташовані в зоні АТО, і ще два заводи (Черкаський «Азот» та «Рівнеазот») не працювали з березня по липень 2017 року, через проблеми з поставками газу.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-vidmovytsya-vid-dobryv-z-rosiyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати