Tempo950x100

Tempo300x100

Україна втрачає зернові через відсутність сучасної системи зрошення полів

Україна втрачає зернові через відсутність сучасної системи зрошення полів

Про це ГолосUA повідомив президент Української аграрної конфедерації (УАК), народний депутат Леонід Козаченко.
 
«Дійсно, в цьому році ми маємо значні проблеми щодо забезпечення врожаю через кліматичні умови на півдні країни, що може призвести до значної втрати врожаю», – вважає експерт.
 
Але при цьому, Л. Козаченко не вважає, що у відсотковому відношенні втрати врожаю складуть 50%.

«Не можу стверджувати точних цифр можливих втрат, але в цьому році Україна точно втратить більше зернових, ніж в минулому році», – вважає співрозмовник.
 
В якості вирішення даної проблеми, Л. Козаченко зазначив, що Україна потребує системи зрошення полів.
 
«У радянський час існуюча тоді система зрошення покривала більше 2 мільйонів гектарів посівних земель, – нагадав нардеп.
 
Але, як додав Л. Козаченко, тоді було більше опадів. Але навіть при цьому, 2 мільйони гектарів землі все одно залишалися без зрошення. Зараз же обсяг земель скоротився в три рази.
 
«Тому, для створення ефективної системи зрошення, потрібні великі гроші. А окупність такого устаткування становить близько п’яти років», – пояснив експерт.
 
Як вважає нардеп, навіть якщо теоретично припустити, що знайшовся б банк, який видав гроші державі в кредит на п’ять років під 20% річних, то в підсумку доведеться віддавати суму в два рази більшу.
 
«Тому, для вирішення цієї проблеми потрібні дешеві довгострокові кредити для закупівлі необхідного обладнання. Але оскільки грошей для його придбання немає, то ситуація і далі буде залишатися такою ж і раніше», – підсумував Л. Козаченко.
 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-vtrachaye-zernovi-cherez-vidsutnist-suchasnoyi-systemy-zroshennya-poliv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати