Tempo950x100

Tempo300x100

Україна закрила 6 квот на безмитний експорт до ЄС

Україна закрила 6 квот на безмитний експорт до ЄС

 До переліку закритих квот увійшли мед, солод та пшенична клейковина, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, а також пшениця і кукурудза, повідомляє УКАБ.

Так само Україна використала другу квартальну квоту на експорт м’яса птиці і піврічну – на вершкове масло. Серед додаткових квот, виділених наприкінці минулого року, також вже закрито чотири: на мед, оброблені томати, пшеницю і кукурудзу. На 95% вичерпані об’єми безмитних поставок на крупи і борошно.

«Цього року відбулося пожвавлення темпів закриття квот, адже станом на аналогічну дату 2017 року об’єми пшениці ще не були вичерпані, а квота на солод та пшеничну клейковину взагалі за минулий рік залишилася не використаною. Те, що крім шести основних квот закриті ще  чотири додаткові, – свідчить про активізацію торговельних відносин з ЄС», – прокоментувала Дар’я Гриценко, аналітик зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

За результатами січня-лютого поточного року агропродовольчий експорт з України до ЄС зріс на 28,1% або на $224,7 млн, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та сягнув за даними МінАПіП 1,025 млрд доларів США.

Довідково. Окрім квот для України ще діють квоти на безмитний експорт товарів країнами ЄС до України. До них входять квоти на  групи товарів – цукор, м’ясо птиці (основна і додаткова) та свинину (основна і додаткова). Наразі вже використана основна квота на м’ясо птиці.

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-zakryla-6-kvot-na-bezmytnyj-eksport-do-yes
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати