Tempo950x100

Tempo300x100

Україна збільшила імпорт персиків, абрикосів та нектаринів

Україна збільшила імпорт персиків, абрикосів та нектаринів

В цьому році фахівці «Інфо-Шувар» зафіксували суттєве збільшення пропозиції імпортних кісточкових на гуртових майданчиках країни. Останні   дані Держстату лише підтвердили цей факт,  в травні 2019 року Україна імпортувала  найбільший в цьому місяці  за останні 5 років  обсяг кісточкових – 1,45 тис. тонн загальною вартістю $ 1,72 млн.

Головними постачальниками кісточкових традиційно стали країни ЄС та Туреччина.

«Затримка визрівання ягід та кісточкових у вітчизняних господарствах створила непогану можливість для імпортерів кісточкових на ринку України. Завдяки відсутності конкуренції із вітчизняноми кісточковими і все ще відносно невискою конкуренцією із ягодами  сьогодні імпортери продають кісочкові   на 35 -50 % дорожче ніж в попередньому році .  В 2018 році ситуація була зовсім іншою, ягід на ринку було набагато більше, а перші українські абрикоси почали продаватись ще на початку червня і коштували вони в 1,5 рази дешевше ніж сьогодні», – розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар»

На її думку, найближчими днями ситуація на ринку кісточкових почне змінюватись дуже швидко, конкуренція буде посилюватись щодня, а  ціни, відповідно, знижуватимуться .  На найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку ОРСП«Шувар» у Львові вже з’явились перші невеликі партії  українського абрикосу по 40-50 грн/кг (1,3-1,6 EUR/кг). Найбільша пропозиція українських абрикосів, персиків і нектаринів  потрапляє на ринок в липні, на цей місяць припадає  і найбільший обсяг імпорту цієї продукції. Тому не дивно, що саме в другій половині липня   ціни на кісточкові досягають найнижчих показників.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-zbilshyla-import-persykiv-abrykosiv-ta-nektaryniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати