Україна зможе непогано заробити на експорті зернових

Україна зможе непогано заробити на експорті зернових

Прогноз експорту також збільшений – до 42 млн тонн. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк на своїй Facebook-сторінці.

“Ми ккоригуємо нашу попередню оцінку (60 млн тонн +) в бік збільшення та очікуємо, що врожай становитиме 63,1 млн тонн. Зростання забезпечить група пізніх зернових”, – пише він.

Також, за його словами, якщо весною польові роботи стартували із запізненням, то зараз – навпаки, посівна розпочалась майже на тиждень раніше. Станом на 10 вересня озимих на зерно було посіяно 237,1 тис га, що становить 3% від прогнозу..

При цьому Мартинюк зазначив, що погодні умови були далекі від оптимальних, проте втрати носили фрагментарний характер і в результаті Україна має гідне співвідношення продовольчої пшениці до фуражної на рівні 60/40.

Також міністерство підвищило прогноз експорту зернових із 41 млн тонн до 42 млн тонн в 2018 році.

“Гарна новина сама по собі, а світова кон’юнктура (неврожаї в країнах-постачальниках, зростання цін) підвищує її статус до “чудова”, – зазначив перший заступник міністра.

Нагадаємо, що з метою збереження балансу споживання та експорту українського зерна, МінАПК підписало Меморандум про взаєморозуміння на 2018/19 МР з учасниками зернового ринку.

“Наразі в Меморандумі зафіксовано обсяг прогнозованого експорту пшениці продовольчих класів на рівні 8 млн тонн, які включають в себе також експорт борошна в перерахунку на зерно та до 8 млн тонн фуражу”, — зауважили у Мінагрополітики.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayina-zmozhe-nepohano-zarobyty-na-eksporti-zernovyh
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати