Tempo950x100

Tempo300x100

Українці масово переходять на самогон

Українці масово переходять на самогон

За останній рік, за даними Держстатистики України, продукції виробили на $16,6 млн, пише propozitsiya.com.

Згідно зі статистичними даними, виробництво горілки за рік скоротилося на 12%. А за 5 років Україна скоротила виробництво горілки вдвічі. У 2011 році в країні виробили продукції на $33,4 млн.

Разом з тим, як відзначають експерти, споживання горілки українцями не знижується, споживачі починають переходити на вживання самогону та інших саморобних алкогольних напоїв.

Нагадаємо, Кабмін ініціював чергове підвищення акцизів на алкогольну продукцію. Крім того, планується переглянути і мінімальні роздрібні ціни на алкоголь. Вони можуть зрости на 10-15%: горілка і лікеро-горілчані вироби – на 11,3%; коньяк (бренді) – до 6,1%; віскі, ром і джин – на 4,6%; вина, ігристі вина, вермути – до 1,8%. Таким чином, вартість пляшки горілки з 70 грн збільшиться до 80 грн.

У той же час, кількість фальсифікованого алкоголю на ринку побільшало. Аби уберегтися від ризику придбання фальсіфікату, сьогодні вже недостатньо просто купувати алкоголь в магазинах, бо підроблену продукцію (під іменитими брендами в тому числі) можна купити і в магазинах, і в перевірених точках продажу.

Щоб не купити фальсифікат, варто: звертати увагу на акцизну марку, захисні елементи етикетки і упаковки того чи іншого алкогольного напою; купувати алкоголь тільки в перевірених і легальних торговельних точках, краще – супермаркетах; на пляшці алкоголю повинна бути акцизна марка; кришка пляшки не повинна вільно провертатися; наявність дозатора на пляшці – ознака заводського продукту; етикетка повинна бути яскравою, без розводів і слідів фарби; краще вибирати перевірені марки і бренди; алкогольний напій не повинен бути дешевим.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-masovo-perehodyat-na-samohon
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати