Tempo950x100

Tempo300x100

Українці можуть купити на зарплату все менше сала

Українці можуть купити на зарплату все менше сала

Такими розрахунками на своєму Facebook поділився Олексій Дорошенко, голова Асоціації постачальників торговельних мереж, пише agroday.com.ua.

«Ми порахували, скільки можна придбати національного продукту за середню зарплату в кожній області України, — розповідає Дорошенко. — Для розрахунку взяли дані офіційної статистики за березень 2017 і 2018 років».

Фахівець звертає увагу на велику нерівномірність у розмірі середньої зарплати між регіонами України і ціною сала. Окрім того, сало стало соціальним продуктом №1 за рівнем зростання вартості минулого року: за результатами 2017-го сало додало в ціні 67% і лише цьогоріч за рахунок імпорту дещо подешевшало.

«Розрахунки показали, що за рік купівельна спроможність впала на 30%. Якщо в березні минулого року українець на середню заробітну плату міг купити 168 кг продукту, то в березні 2018 – 117 кг. Це при тому, що середня зарплата в Україні за цей період часу зросла на 24%, тобто з 6752 до 8382 грн», — зазначає Дорошенко.

У регіональному розрізі найбільше сала можуть придбати жителі Волинської і Рівненської областей – по 145 кг за середню зарплату регіону, а також Запорізької області – 137 кг.

Найменше сала можуть дозволити собі купути жителі Чернігівщини – 92 кг, а також Одещини, Харківщини та Херсонщини – по 94 кг у кожній області.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-mozhut-kupyty-na-zarplatu-vse-menshe-sala
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати