Tempo950x100

Tempo300x100

Українці можуть залишитися без свинини через АЧС

Українці можуть залишитися без свинини через АЧС

Які це матиме наслідки для галузі та для споживачів свинини пояснила Оксана Юрченко, президент Асоціації «Свинарі України», передає прес-служба АСУ.

«Якщо ми говоримо про 2019-й рік, то нині поголів’я свиноматок у промисловому секторі налічує 220 тис. голів, близько 7 тис. свиноматок у галузі знищили внаслідок африканської чуми свиней. Тобто, можна сказати, що цього року ми свій дефіцит на 3% збільшили», – зауважила Оксана Юрченко.

Загалом, починаючи від першого спалаху АЧС в країні у 2012-му році, від вірусу постраждало понад 80 свиногосподарств, з яких 10 – цьогоріч. Внаслідок спалахів, у промисловому секторі знищили близько 300 тис. голів.

«У випадку, якщо ці підприємства не відновлять роботу, позитивний прогноз щодо ситуації в галузі –  не справдився. У наслідок цього виробництво свинини у наступному році зменшиться близько на  25 тис. тонн. Якщо цього не компенсуватиме розвиток інших господарств, можна прогнозувати, що у наступному році 830 тис. споживачів, або населення 2-х областей, може залишитися без свинини», – додала президент АСУ.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-mozhut-zalyshytysya-bez-svynyny-cherez-achs
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати