Українці освоюють поля Естонії

Українці освоюють поля Естонії

За даними Департаменту поліції і прикордонної охорони, на цей момент в Естонії зареєстровано понад 1500 короткострокових сезонних робіт. Сфера діяльності роботодавців у 1100 з них – сільське господарство, лісове господарство та рибальство, пише intvua.com.

Наприклад в Тартумаа в волості Конгута знаходиться хутір Laari, куди шість років поспіль збирати полуницю приїжджали учасники Талліннської учнівської дружини. Його господиня Кадрі Небокат каже, що хоча хутір пропонує можливість розвивати у молоді культуру праці і дає місцевим жителям можливості додаткового заробітку, багато сезонних працівників у ньому – іноземці.

“Я користуюся робочою силою з України, так як в Естонії складно знайти сезонних працівників на цей короткий період, тому що багато чого залежить від погоди, умови праці складні”, – пояснила вона.

Небокат сказала, що на відміну від естонців українців непередбачуваний характер роботи не хвилює. “У нас багато людей працюють третій рік і всі нові працівники – це їхні знайомі і друзі. У нас різні люди є в полі:  вчителі, інженери, столяр, люди всіляких професій, які приїжджають тільки на сезон, щоб трохи заробити”.

На тему зарплат збирачів ягід ні господиня хутора Laari, ні представник підприємства Helme Maasikakasvatuse OÜ, полуничне поле в якому більше 10 000 га, говорити не захотіли.

Керівник Helme Maasikakasvatuse OÜ Андрус Хорн сказав, що в цьому році спробував запросити людей з України і буде продовжувати цей досвід далі. “Чому? Наша молодь непосидюча, а звідти приїжджають 30-40-річні люди, які справляються. Вони будуть на місці, у них є мотивація заробити гроші і вони приходять до мене щоранку, а щодо місцевих жителів я не знаю, прийдуть вони вранці або їх просто не буде”.

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-osvoyuyut-polya-estoniyi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати