Українці перейдуть на самогон і наливки: подорожчання алкоголю бюджет не наповнить

Українці перейдуть на самогон і наливки: подорожчання алкоголю бюджет не наповнить

Але це помилка – вважати, що завдяки цьому бюджет отримає багато грошей. Про це ГолосUA повідомив генеральний директор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Питання в тому, скільки людей зможуть придбати алкоголь за новими цінами. Ось тут і межа ціни. Наскільки підвищують мінімальні роздрібні ціни, настільки підвищуються і збори в бюджет», – говорить експерт.

Олексій Дорошенко уточнив, що в Кабміні при підвищенні мінімальних цін орієнтуються на дані Держстату. Але це не правильний орієнтир.

«Підвищувати можна скільки завгодно, але я б рекомендував останні дослідження Держстату, в якому говориться, що люди в українському селі п’ють на 30% менше, ніж люди у місті. Я б у це не повірив. А це означає тільки одне: де дуже багато «наливайок», там люди просто відмовилися від покупного алкоголю, тому що вони женуть самогон, роблять вино, ставлять наливки, медовуху і все інше», – описав ситуацію експерт.

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні у середу, 5 вересня, підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%. Так, півлітрова пляшка горілки коштуватиме 89,4 гривні. Згідно з постановою уряду, мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки пропонується підвищити на 12,4% – до 89,4 гривні (до 447 гривень за 1 літр 100-відсоткового спирту). Мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищуються на 19,6% – до 321 гривні за літр 100-відсоткового спирту.

Мінімальні ціни на натуральні вина підвищені на 13,5% – до 42 гривень за пляшку об’ємом 0,7 л у роздрібній торгівлі, а на кріплені вина і вермути – на 8,9% – до 49 гривень. Ціна за пляшку шампанського об’ємом 0,7 літра зросте на 12,4% – до 89 гривень.

 

 

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-perejdut-na-samohon-i-nalyvky-podorozhchannya-alkoholyu-byudzhet-ne-napovnyt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати