Tempo950x100

Tempo300x100

Українці підсіли на курятину

Українці підсіли на курятину

про це заявив завідувач відділу фінансово-кредитної та податкової політики Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Леонід Тулуш.

У середині 2000-их років частка курятини була на рівні раціональних норм споживання і у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів становила 38%. На яловичину припадало 26%, а на свинину – 34%.

У 2017 році частка курятини збільшилася до 47% – переважно за рахунок яловичини. При цьому частка останньої у загальних обсягах споживання м’яса усіх видів зменшилася до 16% при раціональній нормі споживання у 25%, зауважив Леонід Тулуш.

За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, на відміну від інших сільськогосподарських тварин поголів’я свійської птиці, наявної у сільгосппідприємствах, у 2017 році не знизилася проти рівня 2016 року.

У 2017 році лише обсяги вирощування птиці у сільгосппідприємствах мав позитивну динаміку – +4,7% до 2016 року, тоді як обсяги вирощування інших видів сільгосптварин характеризуються спадним трендом.

Такий дисбаланс у виробництві м’яса значною мірою зумовлений недосконалістю державної фінансової підтримки у 2017 році, коли виробництво продукції птахівництва підтримувалося за двома напрямами – у вигляді бюджетної дотації в режимі квазіакумуляції ПДВ та шляхом надання бюджетного відшкодування ПДВ при експорті продукції птахівництва, пояснив Леонід Тулуш.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-pidsily-na-kuryatynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати