Tempo950x100

Tempo300x100

Українці починають відмовлятися від ковбасних виробів та яловичини

Українці починають відмовлятися від ковбасних виробів та яловичини

Низький темп зростання реальних доходів населення сприяє тому, що українці починають відмовлятися від ковбасних виробів і яловичини, відзначають аналітики Pro-Consulting, пише landlord.ua.

 За їх словами, прогнози на майбутнє теж не втішні – постачальники намагаються експортувати свою продукцію, або орієнтуються на преміум сегмент, що підвищує ціни на продукцію.

«Україна за перші п’ять місяців цього року наростила експорт ковбас майже вдвічі і експортувала 176 тонн продукції. Поставки яловичини на міжнародні ринки становить 30-40 тис. тонн на рік і перспективи зростання на цьому напрямі значні. Країни Азії та Близького Сходу готові закуповувати великі обсяги халяльної яловичини», — наголосили експерти.

В Україні з початку року ціни на всі види м’ясної продукції зросли як мінімум на 3%.

«Тільки м’ясо курки в Україні продовжує зберігати ціновий баланс на рівні 88 гривень за 1 кілограм курячої тушки. Однак ціни на інші м’ясні продукти суттєво піднялися. Так, свинина додала в ціні 9,3%, ціни на яловичину зросли на 16,3%, а ковбаса подорожчала на більш ніж 20%», — підрахували аналітики.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-pochynayut-vidmovlyatysya-vid-kovbasnyh-vyrobiv-ta-yalovychyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати