Tempo950x100

Tempo300x100

Українці рідше консервують варення через високі ціни на фрукти і ягоди

Українці рідше консервують варення через високі ціни на фрукти і ягоди

Про це ГолосUA повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

«Цього літа ціни на цукор в Україні не піднялися взагалі. І це при тому, що ситуація по продукту була складною, країна виробила 2 млн тонн, а вивезла на експорт 800 тис. тонн. Незважаючи на це, вартість цукру в серпні знизилася на 0,5%. Це говорить тільки про одне: в цьому році українці практично нічого не консервували з традиційних кісточкових ягід і фруктів, полуниці та малини. Тобто, стабільна ціна на цукор показує, що українці практично  не робили варення на зиму. Попиту на ягоди влітку не було з однієї простої причини: занадто дорого», – розповів експерт.

Можливо, що величезна частина українців залишиться без улюбленого і корисного варення взимку.

«Традиційно, основний попит на кісточкові серед українців обумовлений заготівлею варення. Так як ціна на цей вид фруктів пішла вгору, люди стали робити менше запасів на зиму, а споживання цукру впало. Це означає, що у холодну пору року українці позбудуться варення, яке корисне для здоров’я, наприклад консервації з чорною і червоною смородиною або малиною», – резюмував експерт.

Раніше експерти назвали причину, з якої подорожчали кавуни в Україні. На вартість вплинула посуха і дорога транспортування цих ягід. Крім того, подібна ситуація спостерігається не тільки з кавунами, але і з яблуками: їх вартість становить близько 1 грн/кг, а в продажу – 17-20 грн/кг.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-ridshe-konservuyut-varennya-cherez-vysoki-ciny-na-frukty-i-yahody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати