Tempo950x100

Tempo300x100

Українці ризикують залишитися без рису

Українці ризикують залишитися без рису

Ідеальний клімат і можливість безперешкодного поливу дозволяє виробникам забезпечувати високоякісним кілійським рисом більшу частину території країни і планувати перспективу експорту в інші держави, пише bessarabiainform.com.

Однак нова постанова ВР ставить під загрозу виробництво рису в Україні як таке. Всім відомо, що вирощування цієї культури неможливо без постійного водопостачання рисових чеків. Практично весь час росту у них має бути стоячий, рівномірний шар води.

Плановане зміна до Податкового кодексу України передбачає введення з 2018 року ренти на спецводокористування, яке не осилять багато виробників.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Кілійської районної ради Павло Бойченко.

«Рента на спецводокористування, введення якої в 2018 році передбачають зміни до податкового кодексу, прийняті ВР, поставить багатьох виробників рису в Кілійському районі на межу рентабельності і неминуче призведе до подорожчання рису» — написав він.

Голова райради зазначив, що прийняті поправки він вважає шкідницькими, тому дана проблема зі сторони Кілії буде піднята на рівні керівництва області.

«Виробники рису вносять величезний вклад у формування бюджету Кілійського району і значні суми відраховують до державного бюджету. Ми будемо рішуче відстоювати інтереси наших виробників», — заявив Павло Бойченко.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-ryzykuyut-zalyshytysya-bez-rysu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати