Tempo950x100

Tempo300x100

Українці скаржаться до Європейського суду з прав людини на заборону продавати землю

Українці скаржаться до Європейського суду з прав людини на заборону продавати землю

Про це повідомив заступник комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Мені відомо, що в Європейському суді з прав людини розглядається кілька скарг українських громадян на те, що українська держава обмежує їхню економічну свободу, забороняючи продавати землю”, – сказав він.

О. Бакуменко зазначив, що чинний в країні мораторій на купівлю-продаж землі, по суті, позбавляє майже 7 млн власників паїв можливості розпоряджатися своєю власністю.

Як повідомлялося, в Україні в результаті реформування земельних відносин в сільському господарстві землі колективних сільськогосподарських підприємств (колишні колгоспи) були розпайовані (в середньому по 4 га) серед членів цих господарств. Наразі сільськогосподарські землі використовуються переважно на правах оренди, оскільки в країні діє мораторій на їх купівлю-продаж.

Тим часом запровадження ринку землі є важливою умовою програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-skarzhatsya-do-yevropejskoho-sudu-z-prav-lyudyny-na-zaboronu-prodavaty-zemlyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати