Tempo950x100

Tempo300x100

Українці стали менше їсти свинину

Українці стали менше їсти свинину

Про це свідчать результати їх щомісячного моніторингу економічних оцінок та очікувань українців, повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

Так, хоча за підсумками липня оцінки власного поточного матеріального становища зазнали незначного послаблення, проте цей показник на 10,5 відсоткових пунктів чи на 4,5 одиниці вищий ніж рік тому. У порівнянні з відповідним місяцем 2015-го, цього липня показник відчутно покращився, збільшившись майже на 20 пунктів. При цьому відчутніше змінилися девальваційні та інфляційні очікування. Але висхідний рух цих показників відзначали і роком раніше.

Водночас розрахунки Економічного дискусійного клубу фіксують скорочення споживання свинини та м’ясопродуктів з неї у січні-липні на рівні 2,6% у порівнянні з 2016-м — до 478 тис. т. Проте це не вказує на послаблення попиту на свинину порівняно з минулим роком.

«Таке коливання скоріше є наслідком меншої сукупної пропозиції м’яса свиней та продуктів з неї на внутрішньому ринку», — коментують в аналітичному відділі АСУ. — «Так, і за нашими оцінками, і за оцінками експертів Економічного дискусійного клубу надходження свинини на внутрішній ринок цьогоріч дещо менше через подвоєння експорту продукції свинарства, послаблення „притоку“ імпортної сировини, а також деякого скорочення внутрішнього виробництва».

Звичайно, споживачі у більшості випадків не відчувають дефіциту свинини у роздрібній торгівлі, проте він відбивається на кінцевій ціні охолодженого чи мороженого м’яса свиней та продуктів з нього.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-staly-menshe-yisty-svynynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати