Tempo950x100

Tempo300x100

Українці створили мікроферму для офісу та дому

Українці створили мікроферму для офісу та дому

Для реалізації проекту необхідно 200 тис. грн, пише kurkul.com.

Cyber Ponic One — рішення, що об’єднує в собі пристрій для вирощування і платформу для експериментів і колаборації. Це компактна мікроферма на базі ультрапоніки, світлодіодного освітлення із змінним спектром, розумних датчиків та інтелектуальної системи керування. Саме на цих базових складових будуватимуться майбутні автоматизовані мегаферми для забезпечення їжею населення планети.

«Справжні інновації народжуються на перетині декількох дисциплін. Наш проект об’єднує в собі біологічні аспекти культивації рослин, технології інтернету речей та машинного навчання, а також соціальні та технічні аспекти колаборації людей над однією спільною метою. Саме тому Cyber Ponic One — це не черговий пристрій типу «посадив і виросло». Це, в першу чергу, інструмент для взаємодії та автоматичного пошуку найоптимальніших умов для вирощування. Ці умови вираховуються з колективного досвіду усіх користувачів і постійно вдосконалюються. Cyber Ponic One — це інструмент досягнення синергії», — каже винахідник проекту Андрій Яремич.

За 2 роки з моменту представлення першого робочого прототипу Cyber Ponic команда реалізувала роботу над кількома варіантами корпусів, вдосконалення технічних вузлів, перевірку та підбір електронних компонентів.

Був створено повноцінний демонстраційний зразок, з яким команда в жовтні 2017 р. брала участь у міжнародній виставці CannaBizz у Варшаві, де отримала безліч позитивних відгуків від експертів, пропозиції щодо співпраці.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-stvoryly-mikrofermu-dlya-ofisu-ta-domu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати