Tempo950x100

Tempo300x100

Українці судяться з другом Путіна за 700 аграрних мільйонів

Українці судяться з другом Путіна за 700 аграрних мільйонів

Саме цю суму підприємство має сплатити за програмою компанії «Агрокомплекс» за справою в Європейському суді з прав людини, пише agroday.com.ua.

В Господарський суд Луганської області вже подано позов, повідомив на прес-конференції заступник міністра юстиції Сергій Шкляр. 22 січня відбулось підготовче засідання.

«Позов виник внаслідок виконання рішення Європейського суду, за яким раніше проведена виплата в розмірі €27 млн з державного бюджету. Зараз сума позову з урахуванням відсотків становить 705 млн грн», — цитує Шкляра «Інтерфакс-Україна».

Також подано клопотання про накладення арешту на майно відповідача. Чи варто його задовольнити, суд поки не визначився.

Нинішня справа йде корінням в події 90-х – початку 2000-х років. Тоді український «Агрокомплекс» проводив з російськими компаніями бартерний обмін продовольства на сиру нафту.

Після того, як НПЗ увійшов в процедуру банкрутства, «Агрокомплекс» спробувала повернути прострочені борги, подавши в 2003 році позов в Європейський суд з прав людини. У 2011 році суд визнав компанію «Агрокомплекс» постраждалою та зобов’язав український уряд сплатити їй компенсацію в розмірі €27 млн.

Пізніше нафтопереробний завод був експропрійований російською компанією і зараз Україна намагається повернути втрачені мільйони. «Якщо наша держава заплатила «Агрокомплексу» компенсацію, то тепер «Роснафта» повинна відшкодувати ці гроші Україні», – заявив раніше міністр юстиції Павло Петренко.

Протягом останніх п’яти років «Роснафтою» керує Ігор Сечин, друг і багаторічний радник Володимира Путіна.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-sudyatsya-z-druhom-putina-za-700-ahrarnyh-miljoniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати