Tempo950x100

Tempo300x100

Українці їстимуть імпортні томати і огірки

Українці їстимуть імпортні томати і огірки

Про це повідомляє East-Fruit.

Так, вже практично місяць тому більшість вітчизняних комбінатів завершили сезон огірка. На даний момент незначні обсяги надходять тільки з ряду комбінатів і плівкових теплиць, і пропозиція огірка на українському ринку істотно скоротилася. У той же час попит на огірки в Україні залишається стабільним, і скорочення пропозиції продукції позначилося на цінах.

Оператори ринку повідомляли про поступове підвищення цін протягом минулого тижня, і на сьогоднішній день вони озвучуються в діапазоні $0.71-0.85/кг і вище, залежно від якості і обсягу партії. За даними учасників ринку, ціни на перші партії огірка виробництва Туреччини перевищують нинішні показники на 20-25%.

Що стосується томатів, то на даному ринку протягом цього тижня спостерігалися абсолютно протилежні тенденції. Багато комбінатів, завершуючи сезон, пропонували великі партії продукції низької якості, ціни на яку до кінця тижня озвучувалися на рівні $0.46-0,50/кг. В сегменті якісного томату відзначалося поступове зниження цін, які до кінця тижня досягли $0.82-0.89/кг, а в південних областях України знизилися до $0.64/кг.

У той же час, ряд комбінатів в Україні продовжує активну роботу, в результаті чого на ринок найближчим часом продовжать надходити нові партії вітчизняної продукції, що, в свою чергу, буде стримувати збільшення обсягів поставок імпортних томатів як мінімум до середини листопада.

Щодо цін на перші партії томату виробництва Туреччини, то на сьогоднішній день вони істотно вище цін на українську продукцію та озвучуються на рівні $1.21-1.33/кг. Попит на томат за такими цінами в Україні мінімальний, і перші партії продукції поставляються невеликими обсягами.

В цілому, на думку експертів вітчизняного ринку, вже з середини листопада в Україні буде домінувати пропозиція імпортних томатів і огірків, які будуть грати ключову роль в ціноутворенні.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-yistymut-importni-tomaty-i-ohirky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати