Tempo950x100

Tempo300x100

Українці зменшили споживання продуктів з пальмовою олією

Українці зменшили споживання продуктів з пальмовою олією

Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

За оцінками експертів, найбільше українці споживають пальмової олії у молоковмісних продуктах. За минулий рік у переробку надійшло 4 млн т молока, із них певна частка – це молоковмісні продуктів (там використовується пальмова олія).

Так, за оцінкою директора аналітичного агентства «Інфагро» Василя Вінтоняка, українці зменшили на 15% споживання сирних продуктів, бо вже знають, що це таке, відчули різницю з натуральним молоком.

Виробництво сирних продуктів у нас сягає до 70 тис. т. У переробку надходить 4 млн т молока, з яких 1 млн т у молочному еквіваленті вивозиться з України. 25-27 тис. т продається на внутрішньому ринку молочної продукції. Спредів – близько 25тис. т. Це найбільш ємкі продукти, які містять замінники молочних жирів. Виробництво сиру в нас сягає близько 100 тис. т (за винятком сирних продуктів). Загалом за минулий рік жирних сирів – 207 тис. т разом із сирними продуктами. Майже половина продукції сирної групи в Україні виробляється із використанням пальмової олії», – зазначив Вінтоняк.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayinci-zmenshyly-spozhyvannya-produktiv-z-palmovoyu-oliyeyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати