Tempo950x100

Tempo300x100

Українцям не варто сподіватися на дешеві кавуни з баржі

Українцям не варто сподіватися на дешеві кавуни з баржі

Про це повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко передає кореспондент ГолосUA.

«Вирощування бахчевих – це високорентабельний бізнес, але нинішній рік став важким як для виробників так і для споживачів. Погода в 2017 році стала несподіванкою, і навіть до кінця травня всі очікували заморозків. Кавуни можна висаджувати коли середня температура 10 С, а краще – ще більше. Тому садили вже пізно. А потім була аномальна спека, що вимагало постійних поливів. Ті, хто займається кавунами стали заручниками ситуації, коли ціна на мінеральні добрива в нинішньому році значно зросла. Це призвело до того, що їх вносилося менше, ніж потрібно. А чим менше вноситься добрив – тим більше буде рівень нітратів», – пояснив експерт.

За словами Олексія Дорошенко, значну частку вартості найбільшої в світі ягоди становить перевезення. У нинішньому році Служба автомобільних доріг почала суворо ставитися до перевищення навантаження автомобілів, яка не може бути більше 40 т. Для цього розгорнули цілу мережу з декількох сотень вагових комплексів. У минулому році це призводило до перекриття доріг водіїми фур, які могли брати на борт 60, і навіть 100т. З цієї причини руйнувалися дороги навіть за один сезон. Тому постало питання перевезення кавунів не тільки фурами.

«Але не варто сподіватися на другу баржу з дешевими кавунами. Одна баржа перевозить до 1 тис т кавунів, в той же час в Україні вирощується понад 620 тис т. Тому, щоб забезпечити навіть киян дешевими кавунами необхідно щодня отримувати баржу», – резюмував експерт.

Нагадаємо, 4 серпня під Києвом пришвартувалася перша баржа  з херсонськими кавунами.

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-ne-varto-spodivatysya-na-deshevi-kavuny-z-barzhi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати