Українцям не вистачає грошей на фрукти і ягоди

Українцям не вистачає грошей на фрукти і ягоди

Населення України споживає недостатньо плодів та ягід у порівнянні з раціональними нормами. Так, у 2017 році зерняткових плодів було придбано 28,2 кг на людину, зокрема, яблук – 22 кг. Хоча раціональна норма споживання яблук – 50 кг у рік.

Кісточкових фруктів у минулому році в Україні було придбано 11,1 кг на людину (норма – 16 кг), ягід – 2,5 кг (норма – 4 кг).

У 2018 році очікується незначне підвищення попиту на плоди і ягоди. Відставання України від західних країн за рівнем споживання плодів і ягід пояснюється не тільки культурою харчування, але і низькою платоспроможністю населення.

Споживання плодів та ягід в Україні, кг на людину/рік:

[[{“fid”:”428081″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Високі температури призводять до стрімкого зростання поставок абрикосів на ринок, у результаті чого на даний момент пропозиція цієї продукції помітно перевищує попит. Крім того, тиск на ціни чинить досить велика пропозиція більш дешевих фруктів з господарств населення. Таким чином, вже сьогодні фермери незадоволені рівнем цін. Більше того, вони не виключають, що при такій ціновій динаміці вони можуть відмовитися від збору частини врожаю, враховуючи високі витрати на робочу силу, повідомляє UBR

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-ne-vystachaye-hroshej-na-frukty-i-yahody
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати