Tempo950x100

Tempo300x100

Українцям повернули 6 млн грн за неякісні товари

Українцям повернули 6 млн грн за неякісні товари

Про це заявив Володимир Лапа, голова Держпродспоживслужби, пише agroday.com.ua.

Зазначається, що 39% заяв зі скаргами від споживачів були задоволені. Зокрема, з приводу якості продовольчих товарів, було задоволено майже 43% розглянутих звернень від громадян.

В результаті споживачам повернули 6 млн грн за неякісні товари та надані послуги. Ця сума у 2 рази перевищує показник попереднього року.
Лапа говорить, що кількість звернень від споживачів до Держпродспоживслужби останнім часом значно зросла, що свідчить про зростання обізнаності вітчизняних споживачів щодо своїх прав. Однак якість підготовки звернень вказує на низький рівень юридичної грамотності українських громадян у сфері захисту своїх прав.

За словами чиновника, служба активно працює над підвищенням рівня освіти вітчизняних споживачів. Зокрема, затверджений план заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів до 2020 року, спрямований на вирішення цього питання.

Загалом за порушення законодавства у сфері захисту споживачів до адміністративної відповідальності у минулому році було притягнуто 1376 осіб на суму 189,7 тис. грн. Крім того, на 644 суб’єкта господарювання було накладено санкції на суму понад 4,3 млн гривень.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-povernuly-6-mln-hrn-za-neyakisni-tovary
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати