Українцям продавали отруєні пестицидами цитрусові

Українцям продавали отруєні пестицидами цитрусові

У цитрусових, які продають на ринках і в супермаркетах України, виявили небезпечний пестицид. Споживання таких фруктів загрожує нервовими розладами і має відстрочену дію. Тобто вражає організм з часом. Шкідливу речовину ізокарбофос виявили, зокрема, в помелі, завезеній з Китаю. Це високотоксичні з’єднання від комах-шкідників, пише Сегодня.

750 кілограмів отруйних цитрусових реалізували у Львові. І ще стільки ж завезли до Києва. На запит програми “Сьогодні”, чи всю партію небезпечних помело вилучили, Держспоживслужба повідомляє: “триває робота з визначення місцезнаходження помело медової … готуються матеріали для подачі їх до Національної поліції України щодо незаконної діяльності оператора ринку”.

Фірма, яка поставляла до столиці отруєні цитрусові, в державному реєстрі операторів ринку не значиться. А за адресою, де вона повинна знаходитися, розташований багатоквартирний будинок.

Таким чином, будь-хто може завести в Україну небезпечні фрукти.

Про шкідливі речовини Держспоживлужба дізналася від європейських колег. Через місяць після того, як помела вже лежала на прилавках.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-prodavaly-otruyeni-pestycydamy-cytrusovi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати