Українцям прогнозують дефіцит імпортного алкоголю через пандемію

Українцям прогнозують дефіцит імпортного алкоголю через пандемію

Такий прогноз у коментарі УНН озвучив економічний експерт Олег Соскін.

“Буде дефіцит і продуктів харчування і алкогольних напоїв імпортних. Кордони закриті і це цілком логічно. Тижнів два-три ми протягнемо, на складах є якісь запаси”, – сказав він.

Причини алкогольного дефіциту, за словами експерта, полягають у тому, що імпортну продукцію, через досить високу її вартість, наші імпортери не закуповують у великих кількостях.

“Справа в тім, що вони і так у великій кількості не завозяться (алкогольні напої іноземного виробництва – ред.), вони не дешево коштують. А тут ще падіння гривні почалося… І треба буде більше гривні, щоб закуповувати ці імпортні товари, коли кордони відкриють. Плюс – почнеться зараз нестача на валютній біржі долара і євро, а ще треба обслуговувати внутрішній і зовнішній борг. Все це спровокує дефіцит післякарантинний. Коли навіть і відкриються кордони – важко буде завозити сюди продукти харчування і алкоголь”, – пояснив він.

При цьому, як наголосив Соскін, українські виробники алкогольної продукції “покриють цей дефіцит”.

Нагадаємо, за 17 днів березня в Україну завезли на 40 тисяч тонн більше продуктів харчування, ніж за аналогічний період минулого року.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-prohnozuyut-deficyt-importnoho-alkoholyu-cherez-pandemiyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати