Tempo950x100

Tempo300x100

Українцям розповіли, коли перестануть дорожчати продукти

Українцям розповіли, коли перестануть дорожчати продукти

У 2018 році Кабміну Володимира Гройсмана доведеться йти на радикальні заходи, щоб загальмувати зростання цін на продукти в країні. Про це повідомив Олексій Дорошенко, генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж, пише ubr.ua

Він підкреслив, що чиновники не зможуть пояснити пересічним українцям факт того, що продукти харчування в нашій країні високі. Європейські прайси куди нижче.

Дорошенко зазначив, що: “Єдиною реальною причиною буде лише різниця в оподаткуванні продуктів ПДВ, але це рішення все одно потрібно буде прийняти”.

В Асоціації постачальників торговельних мереж не раз повідомляли, що фермери України платять ПДВ 20%, а польські колеги тільки 5%. Більш того, в європейських країнах здоровіше бізнес-середовище і вище рівень конкуренції, а це впливає на цінову політику.

Відзначимо, ціни на ряд продуктів у Великобританії лише трохи вищы, хоча полиці магазинів завалені дешевими товарами в більшій мірі, ніж в Україні, а от середня зарплата британця в 14 разів більше, ніж у українця.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-rozpovily-koly-perestanut-dorozhchaty-produkty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати