Tempo950x100

Tempo300x100

Українцям слід готуватися до ще більших цін на курятину

Українцям слід готуватися до ще більших цін на курятину

В Україні значно зросла ціна на м’ясо, передовсім на курятину. Виробники попереджають, що це ще не межа, і нові здорожчання відбудуться дуже скоро, повідомляє ТСН.

Нові цінники на м’ясо у великих супермаркетах повільно, але впевнено вийшли на середньоєвропейський рівень. Роздрібна ціна за курячу тушку тепер складає 55 гривень, тобто два долари.

“50 гривень, вибачаюся, навіть крильця, просто крильця, там і їсти нема чого. Я не говорю за куряче філе, котре коштує під сто гривень”, – дивуються покупці. На ринках ціни на дві-три гривні дешевші, але й там спостерігається тенденція до подорожчання.

Продавці пояснюють це браком курятини на ринку. “Нам пояснюють, що закриті фабрики, працює тільки одна “Гаврилівка”, і все. Тому піднімаються ціни”, – каже продавщиця. Експерти ж переконують, що фабрики працюють, але курятини дійсно не вистачає. Ціна ж виросла через збільшення експорту – цьогоріч за кордон відправили на 42% більше продукції, ніж торік. Українські курчата продаються в Азії і країнах Близького сходу, виробники їх реалізовують по 2 долари за кілограм. У Європі вітчизняна курятина є, але в невеликих кількостях – Європейський союз квотував ввезення української птиці. Але не квотував виїзду українських робітників – а це значно впливає на ціну в Україні, стверджують вітчизняні виробники. Мовляв, кваліфіковані кадри виїзджають закордон на більшу зарплату.

Сьогодні у великі торговельні мережі курчата потрапляють у середньому по 42 гривні за кілограм. Ця ціна перехідна – виробнику невигідно виробляти м’ясо за такі гроші, адже ціни на виробництво виросли в рази: на електрику, газ і комбікорм. Тож найближчим часом оптова ціна ростиме до тих самих двох доларів за кілограм.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-slid-hotuvatysya-do-shche-bilshyh-cin-na-kuryatynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати