Tempo950x100

Tempo300x100

Українцям запропонували 2 варіанти розпорядження паями

Українцям запропонували 2 варіанти розпорядження паями

Про це розповів народний депутат України від «БПП» Олексій Мушак, пише AgroPolit.com.

«Рішення Євросуду визнає фактично те, що ми просили зробити Конституційний суд, – що земельний мораторій обмежує права громадян», – наголошує він.

Депутат розповідає, що рішення ЄСПЛ є обов’язковим для національних судів. Це значить, що в разі, якщо хтось з українців-власників паїв звернеться до суду щодо порушення його прав за 1-ю статтею підписаної Конвенції, то суд повинен дозволити продаж. Якщо цього не буде, можна йти до національного суду, Конвенції чи Вищого Верховного суду України. Він запропонував 2 варіанти, щодо вирішення земельного питання:

«Перший варіант – потрібно звертатися в українські суди, вони зараз отримали аргумент, що можна скасовувати мораторій. Будь-хто із власників земель може піти до українського суду, будь-який суд, будь-якої інстанції може скасувати мораторій – і це буде абсолютно законно. Другий – Верховна Рада повинна змінити статус КВО, що малоймовірно. У фіналі Рада може залишити мораторій, але з певними змінами, наприклад, з умовою продажу 1 га землі на рік, тобто, його де-юре наче знімуть, але в обмеженому вигляді», – розповідає нардеп.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/ukrayincyam-zaproponuvaly-2-varianty-rozporyadzhennya-payamy
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати